Kävin katsomassa Giuseppe Tornatoren palkitun elokuvan Tuntematon nainen. Eipä ollut mikään kevyt viihdepläjäys. Tulin elokuvateatterista ulos miesvihan vallassa. Miehet on sikoja! Elokuva kertoi ukrainalaisesta Irenasta, joka oli paennut parittajiensa kynsistä iso rahatukku mukanaan. Hän yritti aloittaa uutta elämää Italiassa, mutta eli jonkinlaisen pakkomielteen vallassa. Hän halusi juuri tiettyyn perheeseen kotiapulaiseksi. Elokuvan alkupuoli meni arvaillessa, miksi Irena halusi juuri tuohon perheeseen keinoja kaihtamatta. Itse asiassa syy kerrottiin melkein lopussa.
Takautumissa kerrottiin hänen taustastaan prostituoituna. Järkyttäviä välähdyksiä! Paljon jätettiin arvailujen varaan kuten se miten Irena oli alunperin lähtenyt Ukrainasta, mitä elokuvan alun kohtaus naamioineen tarkoitti, kuka oli sympaattinen mies (niitäkin sentään oli elokuvassa) johon Irena rakastui ja jonka ruumiin hän sitten löysi myöhemmin kaatopaikalta.
Erilaiset kohtaukset olisivat voineet tehdä elokuvasta sekavan, mutta minun mielestäni ne kertoivat naiskaupan hämäräperäisyydestä. Homma on todella kulissientakaista eikä näyttäydy tavalliselle ihmiselle.
Elokuva muuttui loppua kohden thrilleriksi. Parittajat olivat Irenan kannoilla. Eihän siinä hyvin käynyt oikein kenellekään.
Suositeltava elokuva tärkeän aiheen vuoksi. Tämän jälkeen voisi ehkä uskaltaa katsoa ruotsalaisen Moodyssonin Lilja-elokuvan. Ei se ainakaan järkyttävämpi voi olla. Vai voiko? Siinä kai kerrotaan enemmän myös niistä syistä miksi itäeurooppalaiset naiset ajautuvat naiskaupan uhreiksi.

Linkki Wikipediaan: Tuntematon nainen