Olemme tässä miettineet koulunvaihtoa kesken kaiken. Syy ei ole nykyisessä koulussa joka on riittävän hyvä. Johanneksen koulu on pieni keskustakoulu, ja sen Montessori-luokat ovat aivan oma porukkansa koulun sisällä: motivoituneita opettajia ja lapset kavereita kaikkien kanssa.

Silti pohdimme tosissamme olisiko kristilliseen kouluun hyvä vaihtaa jo nyt eikä vasta kuudennen luokan jälkeen. Siellä voi jatkaa aina yhdeksänteen asti eli yläkoulukin olisi turvattu.Rankalta tuntuu repäistä lapsi irti tutusta ja turvatusta. Onneksi paras kaveri Leevi on lähdössä myös kristilliseen kouluun, mutta moni kaveri jää. Ujolle lapselle sisäänajo uudessa koulussa voi olla rankka ja pitkäkin. Toisaalta sitten kun hän on tottunut ja toivottavasti tykästynytkin uuteen kouluun, siellä saa olla seuraavat kuusi vuotta.

Myös Tampereen kristillinen koulu on pieni. Se sijaitsee maalla Aitolahdessapäin. Siellä on motivoituneita opettajia ja kaverisuhteetkin varmaan kunnossa. Uudessa luokassa olisi poikien tulon jälkeen 17 oppilasta.
Voi, voi tässä tarvitaan nyt viisautta ja rukousta.